Ook dit jaar wordt er weer een SlimmerIQuiz georganiseerd!

Doet jullie school dit jaar ook mee aan de Mensa SlimmerIQuiz?

De SlimmerIQuiz is de leukste quiz voor alle kinderen uit de groepen 7 en 8. Dit jaar krijgt de SlimmerIQuiz een speciaal tintje, want we vieren ons lustrum: we bestaan vijf jaar!

Hoe werkt het?  

Er zijn drie rondes: de klassenronde, de scholenstrijd en de grote finale.

De klassenronde organiseer je op de eigen school en is voor alle leerlingen uit groep 7 en 8 leuk om mee te doen. Het kan verrassend zijn welke leerlingen hoog scoren bij deze quiz. Er zijn ook scholen die met name de kinderen die wat meer aankunnen aan de quiz mee laten doen, dit is naar keuze van de school. De klassenronde kun je ook gebruiken om team(s) samen te stellen om mee te doen met de scholenstrijd in de volgende ronde. De quiz duurt ongeveer 40 minuten en is eenvoudig na te kijken.

Per school mag je maximaal twee teams van drie deelnemers aanmelden voor de scholenstrijd. Jouw school krijgt een uitnodiging om deel te nemen aan de scholenstrijd op één van de gastscholen bij jullie in de buurt. De winnaars van de scholenstrijd gaan door naar de grote finale op de UvA in Amsterdam, waar de teams strijden om mooie prijzen en natuurlijk de felbegeerde titel ‘Winnaars SlimmerIQuiz 2017’!

Wil je de vragen ontvangen voor de klassenronde?

Meld je school dan snel aan!

Belangrijke data

Met dank aan het Amsterdams Universiteitsfonds en de Universiteit van Amsterdam

Sponsoren