Finale Mensa SlimmerIQuiz 2017 gewonnen door Basisschool CBS de Akker uit Meppel!

In 2017 werd voor de vijfde keer de Mensa SlimmerIQuiz gehouden, bedoeld voor alle slimme kinderen uit groep zeven en acht van de basisschool.  

Alle winnaars zijn bekend!

De gehele finale kun je online terugkijken!

Onderstaand fimpje is een korte impressie van de finaledag:

Iedere basisschool kon weer meedoen aan de voorronde (de Klassenronde) en een of twee teams van drie kinderen afvaardigen naar de regionale finale (de Scholenstrijd). Deze vond plaats op 8 november en je kunt nu de vragen en antwoorden bekijken.

De 23 winnende teams van de regionale finales zijn door gegaan naar de grote nationale finale. Die vond plaats op 15 november 2017 in de Aula van de Universiteit van Amsterdam en werd gepresenteerd door Janouk Kelderman van Het Klokhuis. 

Dit jaar werd de 1e prijs gewonnen door Wessel Adema, Fedde Talma en Annemiek Venema van CBS de Akker uit Meppel. Zij mogen zich de slimste basisschoolleerlingen van Nederland noemen! 

Ook waren er weer mooie prijzen voor de winnende teams. De winnaars kregen de nieuwste iPads als hoofdprijs. Verder waren er spellenpakketten, boekenpakketten en verschillende andere mooie prijzen te winnen. 

Alle deelnemers kregen na de bekendmaking en de huldiging van de winnaars een Mensa Rugzak met verrassingen van onze sponsors. Ook zit er nog een extra prijsvraag in. Na afloop werden alle deelnemers en hun begeleiders getrakteerd op een geweldige middag Nemo Science Museum. 


Deelname aan de SlimmerIQuiz is gratis dankzij 

het Amsterdams Universiteitsfonds,
de Universiteit van Amsterdam,
Mensa Nederland en vele vrijwilligers vanuit Mensa,
de gastscholen voor de regionale finales
en onze sponsors:

Sponsors