De Finale van de Mensa SlimmerIQuiz is gespeeld

De winnaars zijn bekend!

Dit jaar werd voor de vijfde keer de Mensa SlimmerIQuiz gehouden (spreek uit: ‘Slimmerik-quiz’), bedoeld voor alle slimme kinderen uit groep zeven en acht van de basisschool. 

De gehele finale kun je online terugkijken!

Onderstaand fimpje is een korte impressie van de finaledag:

Iedere basisschool kon weer meedoen aan de voorronde (de Klassenronde) en een of twee teams van drie kinderen afvaardigen naar de regionale finale (de Scholenstrijd). Inmiddels is de scholenstrijd gespeeld, en kun je de vragen en antwoorden bekijken.

De Scholenstrijd is inmiddels gestreden en de 23 winnende teams zijn door naar de grote nationale finale, op 15 november in de Aula van de Universiteit van Amsterdam, gepresenteerd door Janouk Kelderman van Het Klokhuis. 

De leden van het team dat de Mensa SlimmerIQuiz wint, mogen zich de slimste basisschoolleerlingen van Nederland noemen!

Ook zijn er mooie prijzen voor de winnende teams. iPads zijn de hoofdprijs. Verder zijn er spellenpakketten, boekenpakketten en een aantal andere mooie prijzen te winnen. 

Alle deelnemers krijgen na de bekendmaking en de huldiging van de winnaars een Mensa Rugzak met kadootjes van de sponsors en mogen daarna met hun begeleiders gratis naar Nemo Science Museum.


Deelname aan de SlimmerIQuiz is gratis dankzij 

het Amsterdams Universiteitsfonds,
de Universiteit van Amsterdam,
Mensa Nederland 
en onze sponsors:

Sponsoren