Ook dit jaar is er weer een SlimmerIQuiz, doe je mee?

De SlimmerIQuiz geeft kinderen de kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Met inspirerende vragen en een onverwachte benadering willen we laten zien dat iedereen creatief kan denken… en hoe leuk dat is!

Hoe verloopt de quiz?

De quiz bestaat uit drie ronden. De eerste ronde heet de Klassenronde. Dit jaar vindt deze ronde plaats vanaf 21 september. De quiz wordt naar de basisscholen toegestuurd en door de leerkrachten van groep 7 en 8 zelf afgenomen en nagekeken. 

De Scholenstrijd (tweede ronde) vindt plaats op woensdag 4 november. Deze ronde wordt dit jaar online gespeeld. Iedere basisschool mag maximaal twee teams van drie deelnemers aanmelden voor deze ronde. De Scholenstrijd begint om 14 uur en duurt tot 16 uur. Vanaf 13.30 uur is inloggen mogelijk om de verbinding te controleren. 

De winnaars van de Scholenstrijd gaan door naar de grote finale op woensdag 18 november waar de teams strijden om mooie prijzen en natuurlijk de felbegeerde titel "Winnaars SlimmerIQuiz 2020"! Ook de finale zal online gespeeld worden en te volgen zijn via livestream. Het programma voor de Finale begint om 13.30 uur met vanaf 12.45 uur inloggen om de verbinding te controleren. We verwachten om ongeveer 16.50 uur af te sluiten.

Zowel de Scholenstrijd als de Finale zullen plaatsvinden via Zoom. Het hele programma van de Finale zal via een livestream te volgen zijn door alle supporters (klasgenootjes, ouders, opa’s en oma’s enz.) van de teams. Informatie over de livestream wordt nog bekend gemaakt.

 

Klik hier om een reportage van de Finale te zien